Головна Рецепти Огірки без клопотів і стерилізації! Все життя використовую цей бабусин спосіб

Огірки без клопотів і стерилізації! Все життя використовую цей бабусин спосіб

by admin

Дуже просто маринуємо огірки. Я все життя використовую лише цей спосіб маринування огірків, бо він найпростіший. Він перейшов до мене, так би мовити «у спадок» від мами, а їй від бабусі.

Головне, що мені подобається, це те, що не потрібно нічого стерилізувати, кип’ятити банки, кришки. Тому що головна особливість цього методу – збереження банок довго у гарячому вигляді.

Приготування:

Миємо огірки. Потрібно на городі нарвати листя чорної смородини, петрушки, кропу і 1 головку часнику. Часник потрібний з листям, тому що листя теж ріжемо в банку. А кріп потрібен із «парасольками», бо вони найзапашніші.

Потрібні спеції: лаврушка, перець, гвоздика, запашний перець.

Миємо банки, кришки (із запасом, раптом якась кришка виявиться поганою). Ще знадобиться кришка з дірочками, зливати воду:

У всі банки розкладаємо спеції (На 1 л. банку: лаврушка – 1 лист, перець – 2-3 горошки, гвоздика – 1-2 шт, лист чорної смородини – 1 шт, часник, петрушка та кріп)

Ставимо в каструлі кип’ятити воду. Просто воду.

Розкладаємо у банки огірки, зверху петрушка, часник, кріп та лист чорної смородини.

Заливаємо в банки гарячий (щойно кипів) окріп, прикриваємо кришкою. Залишаємо постояти на 30-40 хвилин.

Зливаємо воду із банок назад у каструлю.

Кип’ятимо злиту (запашну) воду. До неї додаємо (з розрахунку на 3 літрові банки або на одну 3-літрову): 3-4 ст. ложки піску, 70 г. великої солі.

Як закипить, додаємо в розсіл 1 неповну ст. ложку оцтової 70% есенції (або 6-7 ст. ложок 9% оцту).

Гарячим розсолом заливаємо огірки, закриваємо кришки, перевертаємо.

Укутуємо, щоб довго зберігалося тепло. Залишаємо на добу. Коли відкриєте, виявиться, що огірки ще гарячі. Потрібно, щоб вони охолонули, а потім прибираємо на зберігання.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини