Головна Рецепти Наші любимчики! Три обовʼязкові салати, які ми завжди готуємо на усі свята!

Наші любимчики! Три обовʼязкові салати, які ми завжди готуємо на усі свята!

by admin

На святковий стіл завжди хочу приготувати все найсмачніше, можливо, хочеться зробити щось нове. У мене є кілька таких салатів.

Салат “Олів’є”:

  • Картопля 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • Маринований огірки 2 шт.
  • Ковбаса варена 250 г
  • Яйця 3 шт.
  • Зелений горошок 5-6 ст. л.
  • Майонез

Приготування:

Картоплю та моркву мию і варю до готовності. Охолоджую. Картоплю очищаю та нарізаю кубиками. Моркву також очищаю і нарізаю дрібними кубиками.

Ковбасу також нарізаю кубиками.

Мариновані огірки нарізаю дрібним кубиком.

Яйця відварюю круто, охолоджую, очищаю від шкаралупи і тру на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаю. Змішую в мисці всі підготовлені інгредієнти та зелений горошок.

Заправляю майонезом. Перекладаю в красивий салатник і можна подавати до столу.

Салат “Айсберг”:

  • Куряча грудка на кістці 1 шт. (або два шматки філе)
  • Червоний болгарський перець 1 шт.
  • Стебла селери 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста маленька цибулина
  • Зелене яблуко 1 шт.
  • Майонез

Приготування:

Курку відварюю в підсоленій воді до готовності (я варила близько однієї години, люблю, щоб вона була м’якшою). Охолоджую курку до кімнатної температури і нарізаю м’ясо брусочками.

Цибулю очищаю, дрібно нарізаю. Кладу нарізану цибулю в сито, проливаю 1,5 літрами окропу. Остуджую.

Стебла селери нарізаю тонкими слайсами.

Перець очищаю від кісточок і нарізаю невеликими скибочками.

В останню чергу очищаю яблуко від шкірки та насіння. Нарізаю тонкими брусочками. Змішую всі інгредієнти в мисці.

Заправляємо майонезом і смакую.

Салат зі свіжих овочів і сиру:

  • Помідори чері 250 г
  • Сир моцарела (маленькі кульки) 150 г
  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Маслини без кісточки 1/2 банки
  • Зерниста гірчиця 1 ч. л.
  • Бальзамічний оцет 1 ст. л.
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Сіль

Приготування:

Помідори чері нарізаю на четвертинки. Сир на половинки. Маслини теж розрізаю навпіл. Червону цибулю нарізаю тонкими півкільцями. Змішую всі підготовлені інгредієнти в салатнику.

Роблю заправку. Змішую гірчицю, бальзамічний оцет і оливкову олію.

Додаю заправку в салат, солю за смаком і перемішую.

Ось такі прості та смачні салати завжди присутні на моєму столі.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини