Головна Рецепти Найпопулярніший торт на моєму сайті! Він зібрав найбільше позитивних відгуків!

Найпопулярніший торт на моєму сайті! Він зібрав найбільше позитивних відгуків!

by admin

Сьогодні ділюся рецептом дуже смачного шоколадного торта з білковим масляним кремом. Вам цей рецепт точно сподобається!

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт:

  • Жовтки 4 шт.
  • Сіль щіпка
  • Цукор 150 г
  • Кефір 230 мл .
  • Борошно 150 г
  • Какао 30-40 г
  • Розпушувач 10 г

Крем:

  • Яєчні білки 4 шт.
  • Цукор 200 -280 г
  • Масло вершкове 200 -240 г
  • Ванілін за смаком

Глазур:

  • Цукор 50 г
  • Какао 15-20 г
  • Сметана 70 г
  • Масло вершкове 20 г

Приготування:

Шоколадний бісквіт:

У жовтки додаю дрібку солі та всипаю цукор. Вінчиком чи міксером збиваю кілька хвилин, маса має посвітлішати. Вливаю кефір кімнатної температури та добре все перемішую. Цукор має розчинитися.

Тепер у миску просіюю всі сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач.

Добре все перемішую, як тільки вийшло однорідне тісто, переливаю його у форму 18-20 см. Боки я застелила пергаментним папером, дно зробила з фольги. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів. Час випічки 45-60 хвилин. 

Готовий бісквіт після охолодження витягую із форми та ділю на три коржі.

Крем:

У яєчні білки я всипаю цукор. Усе добре перемішую, не збиваю і ставлю посуд із білками на парову баню. Вода в каструлі закипіла, встановлюю посуд із білками зверху, зменшую вогонь, грію білки на середньому вогні. Важливо, щоб дно посуду з білками не торкалося води. Білки з цукром безперервно помішую вінчиком.

Білки я переливаю в чашу міксера і починаю збивати на максимальній швидкості. Потрібно збити білки до щільної маси і дуже важливо щоб під час збивання білки охололи до кімнатної температури.

Коли білки збилися в пишну масу можна додавати вершкове масло. Вершкове масло має бути кімнатної температури, але водночас воно не має бути дуже м’яким. Масло потрібно додавати дуже маленькими частинами. Крем одразу готовий до роботи, якщо ви хочете використовувати такий крем для прикрашання, тоді його краще прибрати на хвилин 30 у холодильник.

Торт дуже зручно збирати в кондитерському кільці, але можна обійтися і без нього. Викладаю перший корж, зверху на корж викладаю половину крему.

Знову корж і друга половина крему. Накриваю третім коржем, прибираю торт у холодильник на кілька годин.

Глазур:

У каструлі перемішую до однорідності цукор, какао і додаю сметану. Ставлю каструлю на мінімальний вогонь. За постійного помішування доводжу до кипіння. Як тільки з’явилися перші бульки знімаю з вогню. Додаю маленький шматочок вершкового масла і перемішую глазур доти, доки вона не охолоне. Глазур остигає швидко, і після охолодження стає густішою.

Виливаю глазур зверху на торт розрівнюю і залишаю на хвилин 15-20 просто на столі при кімнатній температурі і можна пробувати!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини