Головна Рецепти Моє фірмове тісто для вареників, мант та пельменів! Довго зберігатися у морозилці, але не втрачає своїх властивостей

Моє фірмове тісто для вареників, мант та пельменів! Довго зберігатися у морозилці, але не втрачає своїх властивостей

by admin

Як добре, що я знайшла ідеальне тісто для мант, вареників і пельменів – це тісто на молоці. Йому на страшне тривале зберігання в морозильнику, а напівфабрикати з нього виходять відмінні!

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  •  Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 400-500 г

Приготування:

Молоко, яйце і соняшникову олію з’єдную в глибокій мисці, гарненько перемішую до однорідності і додаю сіль.

Поступово вводжу просіяне борошно і замішую тісто ложкою, коли ложкою стане місити тісто важко, присипаю стіл борошном, перекладаю тісто на стіл і вимішую руками. За потреби підсипаю трохи борошна, замішую поки тісто не перестане відлипати від рук. Накриваю тісто харчовою плівкою і прибираю його в холодильник на 30 хвилин.

Потім, діставши його з холодильника, даю постояти 10 хвилин і можна починати готувати. Я наліпила пельменів, із зазначеної кількості інгредієнтів мені вистачило тіста на 900 грамів пельменів.

Напівфабрикат із цього тіста можна відварювати одразу, а можна й заморозити. Я частину відварила, а частину прибрала в морозильник, спочатку на дошці, присипаній борошном, а потім, коли пельмені заморозилися, переклала їх у мішечок.

Згодні, що простий рецепт! Приємного апетиту!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини