Головна Рецепти Молдавський рецепт рогаликів. Додаю цей інгредієнт і рогалики стають в рази смачніші! Крихкі і дуже ніжні

Молдавський рецепт рогаликів. Додаю цей інгредієнт і рогалики стають в рази смачніші! Крихкі і дуже ніжні

by admin

Сьогодні печу дуже смачні рогалики на сметані та смальці з вишнею! Завдяки свинячому жиру рогалики виходять розсипчасті й такі смачні! Тому замінювати жир на вершкове масло або маргарин не бажано!

Інгредієнти:

  • сметана – 500 гр.
  • жир свинячий (чистий) – 400 гр.
  • жовтки – 3-4 шт., але можна два середніх яйця
  • цукор – 100 гр.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • борошно – близько 6 склянок (960 гр.)
  • цукрова пудра – 1,5 склянки – для обсипання

Начинка:

  • консервована вишня
  • будь-яке густе повидло або джем ( у мене персик з манго)

Приготування:

Жир свинячий розтоплюю в мікрохвильовій печі. В миску вливаю сметану, жовтки, сіль та цукор, перемішую.

Вливаю теплий, але не гарячий розтоплений жир та перемішую.

Додаю борошно частинами та перемішую.

Замішую руками тісто. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1 годину в холодильнику.

Не заминаю більше тісто, ділю на три частини та формую кулі.

Розкачую тісто в дуже тонкий круглий пласт, нарізаю трикутники (у мене приблизно 24) та викладаю вишню та джем. Щоб вишня не пускала сік, попередньо до неї я додала крохмаль. Закручую рогалики.

Викладаю рогалики на форму застелену пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 30 хвилин.

Дуже м’якенькі і смачні рогалики, посипаю цукровою пудрою. Смакують з чаєм ідеально!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини