Головна Рецепти Млинці “1000 дірочок”! Без дріжджів! Вся справа в 1 інгредієнті! За цими пропорціями завжди виходять!

Млинці “1000 дірочок”! Без дріжджів! Вся справа в 1 інгредієнті! За цими пропорціями завжди виходять!

by admin

Тісто в звичайних млинцях на соді виходить пухнасте, з мільйоном бульбашок, наче я його робила на дріжджах. Дірочок у цих млинцях не менше, ніж у марокканських, а самі млинці виходять дуже ніжні, мереживні, і звичайно ж незрівнянно смачні. А щоб вийшли саме такі млинці, необхідно дотримуватись послідовності додавання інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 г
  • Яйце – 3 шт
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Сода – 1 ч. ложка без верху
  • Борошно – 200 г
  • Окріп – 150 – 200 г
  • Олія – 2 ст ложки

Приготування:

Вбиваємо в чашу яйця, додаємо до них кефір, сіль, цукор і перемішуємо. Я робитиму несолодкі млинці, тому додаю всього 1 ст ложку.

Тепер додаємо просіяне борошно і знову перемішуємо. На даному етапі тісто має вийти як на оладки.

А ось тепер додаємо в тісто одну чайну ложку без верху соди, перемішуємо і відразу вливаємо в чашу окріп, постійно розмішуючи тісто, щоб воно не згорнулося.

Коли соду додаємо наприкінці, тісто робиться просто пухнасте. Подивіться скільки бульбашок у тісті, не менше ніж у дріжджовому. Ну а в самому кінці додаємо пару столових ложок олії.

Відразу починаємо пекти млинці.

Печемо млинці на добре розігрітій сковороді. Щоб млинці вийшли з ще більшою кількістю дірочок, необхідно, щоб дно сковороди було товсте, а вогонь під сковорідкою вищий за середній. Наливаємо на сковороду тіста стільки, щоб дно сковороди вкрилося тонким шаром.

З одного боку млинці печуть буквально 15 – 20 секунд, потім перевертаємо млинець на інший бік і печемо його ще секунд 10.

Таким чином печемо всі млинці. Якщо ви колись пекли млинці на дріжджах, то ви побачите, що ці млинці дуже схожі на дріжджові.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини