Головна Рецепти Мій фаворит! Пляцок «Солодка Спокуса»! Назва говорить сама за себе, навіть коментувати не буду

Мій фаворит! Пляцок «Солодка Спокуса»! Назва говорить сама за себе, навіть коментувати не буду

by admin

Пропоную вам рецепт чудового домашнього пляцка “Солодка Спокуса”, який поєднює в собі яблучний і вишневий коржі, а також кавовий крем.

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • 300 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 200 г масла
  • 6 жовтків
  • 100 г цукру

Яблучний корж:

  • 1/2 пісочного тіста
  • манка
  • 5 яблук
  • 1 ч. л. кориці
  • 6 яєць
  • 1 скл. цукру
  • 100 г борошна
  • 150 г горіхів подрібнених
  • 1 ч. л. розпушувача

Корж з вишнями і кокосовим безе:

  • 1/2 пісочного тіста
  • манка
  • 6 білків
  • 1 скл. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г кокосової стружки (я брала 2 ст. л.)
  • 0,5 л вишень у власному соці

Кавовий крем:

  • 500 мл. молока
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 250 г масла
  • заварена кава 1 ст. л.
  • трішки води

Приготування:

Пісочне тісто:

Борошно змішую з розпушувачем, розтираю з маслом в дрібну крихту. В окремій мисці збиваю вінчиком жовтки з цукром. Вливаю в крихту та замішую тісто. Загортаю у плівку та кладу в холодильник на 40 хвилин.

Ділю тісто на 2 частини. Половину тіста розкачую до розміру форми 28 на 28 см.

Яблучний корж:

Викладаю у форму застелену пергаментом, посипаю тісто манкою.

Очищаю та нарізаю яблука, посипаю їх корицею.

Яйця збиваю у пишну піну, підсипаючи частинами цукор.

Додаю борошно і розпушувач частинами та замішую до однорідності.

Тоді додаю горіхи та перемішую лопаткою.

Поверх яблук виливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 175 градусів приблизно 40 хвилин.

Корж з вишнями і кокосовим безе:

Збиваю яйця з дрібкою солі, а потім з цукром у густу піну. Всипаю розпушувач та кокосову стружку, перемішую.

Другу половину тіста викладаю у ту ж саму форму, посипаю манкою, викладаю вишні.

Поверх вишень виливаю білкову піну. Випікаю у розігрітій духовці до 175 градусів приблизно 40 хвилин.

Кавовий крем:

Роблю заварний крем і змішую з розчиненою кавою міксером.

Складаю пляцок, спочатку накладаю крем на яблучний корж, закриваю вишневим коржем. Боки також змащую крем, кладу в холодильник на ніч. Наступного дня прикрашаю пляцок шоколадом.

Дуже смачно, спробуйте!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини