Головна Рецепти Мій чоловік любить борщ тільки з цього кафе! Я дізналась рецепт і тепер мій борщ ідеальний

Мій чоловік любить борщ тільки з цього кафе! Я дізналась рецепт і тепер мій борщ ідеальний

by admin

Не так давно з’ясувала я в чоловіка, що мій борщ не такий смачний, як він любить. А любить він такий, як в одному кафе, куди він забігав перекусити. Звичайно ж поображалася я для вигляду, але стала вирішувати питання.

Не годиться, щоб чоловік по їдальнях шастав. Ні, ну а що. Каюся, іноді готувала я свій борщ на курці. Що є в холодильнику, те й у каструлю. Натрапила на дуже хороший рецепт і почала робити все, як там описано було. Треба сказати, тямуща та господиня була.

Рецепт

Для борщу беремо лише яловичину. В ідеалі з цукровою мозковою кісточкою. На каструлю 3 л взяла 500 г. З кісткою м’яса у мене не було, але був гідний шматок м’якоті з жирними прожилками.

Варила м’ясо майже дві години. У бульйон додала неочищену цибулину та морквину. Щойно м’ясо закипіло, зняла пінку, посолила, 1 ст. ложкою солі і на повільному-повільному вогні з відкритою кришкою томила.

Кришка обов’язково повинна закривати каструлю не повністю, тоді бульйон точно вийде прозорим.

Поки м’ясо вариться, готую овочі. Взяла два середні буряки, одну середню моркву, пару картоплин, капусту і цибулю.

Буряк і моркву цього разу нарізала тонкими брусочками. Цибулю, як завжди дрібно пошаткувала.

Почала робити засмажку. Обсмажити протягом 7 хвилин цибулю, до золотистого кольору і відправила в засмажку моркву та буряк.

Додала столову ложку оцту 9%, який за бажання можна замінити лимонкою. І 1 чайну ложку цукру. Так колір буряків нікуди не подінеться.

Зажарку робила хвилин 30 на повільному вогні, не відходячи від неї ні на крок. Тут відволікатися не можна, засмажка норовить пригоріти, а це нам не потрібно, я ж не хочу, щоб у моєму борщі плавали чорні буряки. Через 30 хвилин додала 2 столові ложки томатної пасти і три невеликі помідори, які теж дрібно порубала, очистивши від шкірки.

Ох, і смакота виходить! Аж слинки течуть. М’ясо вже пахне особливим, наваристим ароматом, засмажечка шкварчить. Залишилося зовсім небагато. Все разом одружити. І тут також є нюанси.

За 10 хвилин, до того, як приготується засмажка, відправляю в каструлю грамів 300 г дрібно пошаткованої капусти, одну картоплину порізала соломкою, а другу натерла на дрібній тертці. І все туди, до м’яса. А в засмажку пару часничків, дрібно-дрібно порубаних. Аромат вже з глузду зводить!

Збільшую вогонь і хай усе кипить. Через 10 хвилин знову прибираю вогонь на мінімум і викладаю в каструлю до майбутнього борщу засмажку. Тут важливо, щоб борщ сильно не кипів, можна сказати, що йому взагалі кипіти протипоказано, нехай нудиться, буквально 15 хвилин. Так колір не загубиться, буде дуже яскравим, насиченим.

Ось і готово!

Гей! Не треба в мене кидатися капцями. Не знала я всього цього, закидала все докупи. Здавалося, що було смачно. Тепер я розумна. Терта картопля робить бульйон тягучим, бурячок з морквиною не в кашу, так приємно потрапляє на зубок. Не борщ, а пісня! Чоловік їв і примовляв, що такого він ще не їв у житті.

Пишу і сподіваюся, що у майбутніх господиньок, які прочитають цю публікацію, не виникне розбіжностей на ґрунті такої банальної, здавалося б, страви, як борщ. Мир у сім’ї дорожчий!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини