Головна Рецепти Мʼякенький домашній пиріг. Закарпатський тертий пляцок з варенням та горіхами. Один з найсмачніших, які куштувала!

Мʼякенький домашній пиріг. Закарпатський тертий пляцок з варенням та горіхами. Один з найсмачніших, які куштувала!

by admin

Пропоную вам приготувати пляцок з варенням та горіхами без крему. Старий добрий рецепт з дитинства. І моя родина завжди в захваті від нього!

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 600 гр.
  • маргарин (масло) 300 гр.
  • цукор 200 гр.
  • 4 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик розпушувача 10 гр.
  • 230 гр. сметани
  • 2 ст. л. какао порошок
  • 120 гр. цукрової пудри або цукру
  • густе варення чи повидло
  • волоські горіхи (рублені)

Приготування:

До борошно натираю на терці холодне масло та потім руками перетираю усе в крихту.

Далі додаю жовтки, сметану, цукор, ванільний цукор, розпушувач, замішую тісто руками.

Готове тісто ділю на три частини, одне більше і дві менші.

Одну меншу частину тіста повністю вимішую в какао порошку.

Завертаю всі кусочки в харчову плівку та кладу в холодильник на 1 – 1,5 годину.

На форму 23 на 33 сантиметри кладу пергамент та на грубій терці натираю більшу частину тіста. Притискаючи руками, рівномірно розподіляю по формі.


Змащую густим варенням чи повидлом.

Натираю на терці шоколадне тісто та посипаю горіхами.

Білки збиваю міксером з цукром до пишної піни.

Викладаю білкову масу зверху на горіхи.

І останнє натираю на терці світле тісто. Ставлю у розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 45 хвилин.

Готовий пляцок охолоджую у формі, а тоді виймаю, нарізаю та їм з чайочком.

Джерело



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини