Головна Рецепти Кращий за Київський торт! Бо і смак збалансованіший і готується легше! Вологий бісквіт і дуже смачний крем

Кращий за Київський торт! Бо і смак збалансованіший і готується легше! Вологий бісквіт і дуже смачний крем

by admin

Сьогодні у мене для вас дуже цікавий і смачний рецепт торта. Торт я буду готувати з дуже смачного крему на білках, вологого шоколадного бісквіта. Родзинка цього торта це хрусткий ароматний безе-корж з горіхами

Інгредієнти:

Бісквіт шоколадний:

  • Яєчні жовтки 6 шт.
  • Цукор 120 г
  • Сіль щіпка
  • Молоко 200 мл.
  • Олія  50 мл.
  • Борошно 180 г
  • Какао 15 г
  • Розпушувач 4 г
  • Сода харчова 2 г

Безе корж:

  • Горіхи 80 г
  • Борошно 25 г
  • Яєчні білки 3 шт.
  • Цукор 100 г
  • Лимонна кислота щіпка

Крем:

  • Яєчні білки 3 шт.
  • Цукор 150-180 г
  • Масло вершкове м’яке 180-200 г

Приготування:

Бісквіт шоколадний:

Жовтки перемішую до однорідності, додаю цукор і сіль, все це збиваю міксером. Коли білки посвітлішали, я додаю молоко і рослинну олію, все добре перемішую.

Висипаю сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач, соду. За допомогою віночка все перемішую. Одразу ж тісто переливаю у форму діаметром 20 см. Форму з тістом відправляю в добре розігріту духовку на 150 градусів. Випікаю бісквіт 30-40 хвилин.

Коли бісквіт трохи охолоне дістаю його з форми і після повного охолодження прибираю в пакет, і в холодильник на ніч.

Безе корж:

Горіхи підсушую на сковорідці 3-4 хвилини, потім нарізаю ножем. У горіхи додаю борошно, все добре змішую.

У білки додаю дрібку солі і на середніх обертах починаю збивати міксером. Як з’явилися піна на поверхні, можна трохи додати швидкість, але не на максимум. Коли з’являться перші стійкі піки, легка піна, додаю цукор частинами. Додаю трішки лимонної кислоти.  Всипаю горіхи з борошном, перемішую лопаткою.

Деко застилаю пергаментним папером. На папері малюю коло діаметром 18-19 см.  Викладаю безе колом і також трохи безе окремо для прикрашання торта, приблизно 3 столових ложки.

Відправляю в добре розігріту духовку до 150 градусів на півтори години. Після закінчення цього часу я вимикаю духовку і залишаю корж у духовці до ранку. Тобто корж побуде у вимкненій духовці близько 10 годин. Вирівнюю корж, залишки залишаю для крихти.

Шоколадний бісквіт розрізаю на 2 рівні частини.

Крем:

До білка додаю цукор, перемішую, ставлю миску на водну баню. Дно миску не має торкатись води, грію на середньому вогні, приблизно 6-7 хвилин, постійно помішуючи.

Гарячі білки одразу збиваю міксером до кімнатної температури. Тоді додаю масло маленькими частинами і збиваю до консистенції крему.

Складаю торт. На перший шоколадний бісквіт кладу крем, розрівнюю по формі.

Другий корж кладу безе і знову крем.

Поверх кладу шоколадний бісквіт та змащую торт повністю кремом. Обсипаю критою та прикрашаю за бажанням. Готовий торт ставлю в холодильник на 8 -10 годин.

Така смакота виходить!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини