Холодець потрібно готувати протягом кількох годин, мінімум 6 – 8. Саме стільки часу потрібно на те, щоб м’ясо добре розварилося, а холодець застиг без додавання желатину.
Є маса нюансів приготування холодця і один з них – в який момент з цих 8 годин потрібно солити холодець?
Добра половина господинь солять холодець неправильно, через що страва виходить пересоленою, недосоленою і/або погано застигає.
Коли солити холодець
Так як процес варіння холодця досить тривалий і займає кілька годин, сіль не можна додавати на початку варіння.
Адже, незважаючи на те, що м’ясо для холодця вариться на найменшому вогні, вода з каструлі все ж таки випаровується.
Якщо додати сіль у бульйон на початку варіння, то до кінця вода випарується, а сіль залишиться в каструлі, а значить бульйон буде пересолений.
А найжахливіше, що воду в бульйон не додати, якщо це зробити, то холодець просто не застигне.
Хтось скаже, що якщо додавати сіль у кінці варіння, то м’ясо не встигне просолитися, а отже холодець вийде недосоленим.
То коли потрібно солити холодець? Сіль у бульйон потрібно додавати приблизно за годину – півтори до кінця варіння м’яса для холодця.
Цього часу буде цілком достатньо, щоб м’ясо просолилося і води випарується не так багато.
Скільки потрібно солі для холодця
Ну і останній момент скільки потрібно додавати солі в холодець. Професійні кулінари кажуть, що на кожні 2 літри бульйону та 1 кг м’яса необхідно 1,5 ложки чайної солі.
Сіль переважно використовувати звичайну – велику. Дрібна сіль у тій же кількості пересолить і м’ясо, і бульйон.
А які хитрощі у приготуванні холодця знаєте Ви? Поділіться у коментарях.