Головна Рецепти Хвилинне Тісто, яке підходить для всього! Ну дуже смачне! Замісили, 5 хвилин і можна ліпити

Хвилинне Тісто, яке підходить для всього! Ну дуже смачне! Замісили, 5 хвилин і можна ліпити

by admin

Всім привіт друзі та гості мого сайту, сьогодні приготуємо пиріжки та піцу на хвилинному дріжджовому тісті! Замісили тісто, дали відпочити 5 хвилин і одразу можна ліпити пиріжки.

Інгредієнти:

  • 450-500 г борошна
  • 150 мл теплої води
  • 150 мл окропу
  • 1 ст л цукру
  • 1 ч л солі
  • 18 г живих дріжджів

Начинка для пиріжків:

  • 4 яйця
  • 150 г м’якого сиру
  • зелень

Пиріжки та піцу можна готувати і з будь-якою іншою начинкою!

Приготування:

У ємність відправляємо 1 ст л цукру, вливаємо 150 мл теплої води, додаємо 18 г живих дріжджів, розмішуємо, щоб цукор і дріжджі розчинилися.

У миску просіюємо 450 г борошна, додаємо 1 ч л під ніж солі, вливаємо 60 мл олії, розмішуємо, робимо заглиблення та вливаємо дріжджову суміш, замішуємо тісто.

Борошно увібрало всю рідину, вливаємо 150 мл окропу і продовжуємо замішувати тісто.

Тісто виходить дуже м’яким і має липнути до рук. Для зручності перекладаємо тісто на стіл, посипаний мукою і продовжуємо вимішувати тісто ще 5 хвилин, потім тісто відбиваємо об стіл.

Тісто в процесі замісу стає гладким, м’яким та шовковистим і зовсім не липне до рук. У процесі замісу я додала ще 30 г борошна.

Тісто я розділила на дві рівні частини. Одну частину тіста залишила для піци, а другу частину – поділила на вісім маленьких кульок. Кожну кульку підкочуємо, потім накриваємо плівкою та даємо відпочити заготовкам 5 хвилин.

За цей час тісто трохи піднялося. Стіл злегка змащуємо олією, кладемо кульку тіста і руками розтягуємо в коржик.

На середину кожного коржика кладемо начинку, у мене сьогодні пиріжки з яйцем, сиром і зеленою цибулею, все посолила і поперчила за смаком і готова начинка.

Формуємо пиріжки, і даємо відстоятись 5 хвилин.

На сковороду з добре розігрітою олією викладаємо пиріжки і смажимо з двох сторін до рум’яності.

Готові пиріжки перекладаємо на тарілку застелену паперовим рушником, щоб пішла зайва олія.

Пиріжки виходять дуже апетитними і смачними, і зовсім не пахнуть дріжджами, що важливо. Просто та смачно.

З іншої частини тіста я приготувала піцу. Тісто викладаємо на деко і розтягуємо в коло, залишаючи по краях бортики.

Для соусу беремо 2 ст л сметани, 1 ст л томатної пасти, солимо, перчимо за смаком, розмішуємо і змащуємо зверху заготовку.

Потім викладаємо зверху нарізану ковбасу та сир і ставимо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Соковита, ароматна піца готова! Смачного! Смачно, просто і без зайвого клопоту! Рецепт тіста заслуговує на увагу, готуйте і радуйте своїх рідних і близьких смачною домашньою випічкою!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини