Головна Рецепти Дешева і дуже смачна ікра: ні кабачків, ні баклажанів не треба! Їсти можна одразу!

Дешева і дуже смачна ікра: ні кабачків, ні баклажанів не треба! Їсти можна одразу!

by admin

Сьогодні хочу поділитися своїм рецептом, готувати ікру просто, а виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1/3 частина качана
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л. або за смаком
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Капусту нарізаю на великі шматки і відправляю в чашу блендера. Подрібнюю в дрібну крихту. Якщо у вас немає такого подрібнювача, можна прокрутити через м’ясорубку в сирому вигляді або в готовому.

Подрібнену капусту викладаю в пательню, вливаю 100 мл води, прикриваю кришкою і томлю до випаровування рідини та розм’якшення капусти.

В окремій сковорідці обсмажую на олії до м’якості нарізану цибулю і терту моркву. Додаю сушений часник, але можна свіжий.
Можна замінити на томатну пасту – 1 ст. л.

Щоб отримати томатну м’якоть, я розрізаю помідор поперек і натираю його на тертці. Таким чином можна відокремити м’якоть від шкірки. Або зробіть на томаті надрізи хрест-навхрест і опустіть в окріп на одну хвилину, потім обдайте холодною водою і без зусиль зніміть шкірку.

Виливаю томатний сік в овочі й обсмажую на сильному вогні до випаровування рідини, при цьому помішую.

Потім з’єдную з капустою, додаю цукор, сіль і оцет. Вливаю кілька столових ложок олії й обсмажую помішуючи на помірному вогні, приблизно хвилин 7-10.

Можна їсти в гарячому вигляді, наприклад, подати як гарнір до м’яса або риби, але, я вважаю за краще повністю остудити і подати з білим або чорним хлібом.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини