Головна Рецепти Чому котлети горять на сковороді, а всередині сирі: прикра помилка

Чому котлети горять на сковороді, а всередині сирі: прикра помилка

by admin

Не завжди господиням вдається добре посмажити котлети. Інколи страва виходить одночасно підгорілою та сирою.

Іноді поверхня м’ясних виробів стає чорною, а ось внутрішня частина залишається червоною.

Зрозуміло, що споживати таку страву не варто.

Подробиці

Проте ситуацію не можна назвати безвихідною. По-перше, її можна уникнути.

По-друге, навіть допущену помилку можна виправити.

Що було зроблено не так

Нерівномірне прогрівання котлет пов’язане з недотриманням правильного температурного режиму під час смаження.

Швидше за все, ви додали котлети на розпечену сковороду та не зменшили вогонь.

В результаті поверхня страви швидко «схоплюється» і навіть починає підгорати, а от всередині котлета просто не встигає пропектися.

Правильно діяти треба так: на сильно нагріту сковороду треба налити рослинну олію, після чого зменшити вогонь. Викладати майбутні котлети можна лише за кілька хвилин.

Як виправити ситуацію

Якщо помилка все ж таки була допущена і господиня бачить, що котлети не встигають нормально приготуватися всередині, потрібно трохи змінити тип готування.

У сковорідку потрібно налити воду. Далі вогонь слід довести до мінімального рівня та прикрити страву кришкою.

Іншими словами, слід припинити смаження котлет і почати їхнє тушкування.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини