Головна Рецепти Чому горбуша розвалюється після розморожування

Чому горбуша розвалюється після розморожування

by admin

Ця смачна та корисна риба універсальна на кухні. Вона чудово підходить для запікання в духовці і приготування на сковороді.

Однак господині часто можуть стикатися з тим, що горбуша буквально розвалюється після заморожування. Вона стає пухкою та водянистою. На це є кілька причин.

Подробиці

Чому горбуша розвалюється?

Свіжа риба, яку ви не плануєте відразу готувати, має бути негайно заморожена. Якщо вона лежатиме в очікуванні, то можливі проблеми. Після розморожування вона може розвалюватись. Не на кращу сторону змінюється її смак.

Також варто пам’ятати, що продукт буде не кращої якості, якщо застосовувалося повторне заморожування. Якщо перед продажем рибу заморожували кілька разів, то це легко обчислити. У цьому випадку потрібно дивитися на хвіст: він виглядає підсохлим, завітряним.


Неправильне розморожування також шкодить горбуші.

Як правильно розморожувати рибу?

Не варто використовувати для цього мікрохвильову піч або гарячу воду. Такі способи негативно позначаються на якості продукту.

Горбушу можна розморожувати на нижній полиці холодильника, а також за кімнатної температури, але поміщеної в холодну воду. В останньому випадку важливо, щоб риба була в пакеті.

Є ще один простий спосіб. Він припускає, що рибу слід залишити у пакеті, в якому вона була придбана. Порушувати цілісність пакування не треба. Щоб розморозити рибу, її потрібно лише на кілька годин залишити при кімнатній температурі.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини