Головна Рецепти Чому домашні пельмені стають сірими

Чому домашні пельмені стають сірими

by admin

Таке питання цікавить багатьох, але не всі шукали відповідь. І смачні, і гарно зліплені, але пельмені сірого кольору. Так переважно відбувається, якщо напівфабрикат готують з перспективою заморожування. Якщо варити ті, які щойно зліпили, то вони не сіріють.

Чому так відбувається

Найперше треба сказати, що все залежить від рецепта. Якщо у складі інгредієнтів є вода, то тісто через неї дійсно може змінити колір. Замість води краще використовувати кефір, тоді пельмені і після зберігання будуть мати гарний білий колір.Аналогічний ефект має і молоко.

Є ще одна причина, чому пельмені можуть стати сірими. Якщо ваше тісто виходить занадто тонким, тоді буде виглядати начинка. Через це пельмені також потемніють. Питання легко вирішити, якщо тісто робити трохи товстішим.

Ось і розкрито секрет, чому пельмені можуть ставати сірого кольору. Варто трохи змінити звичний рецепт, робити тісто товстішим при ліпці і улюблена страва буде завжди виглядати апетитно.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини