Головна Рецепти Чим корисна порічка: нутріціологи назвали цінні властивості продукту

Чим корисна порічка: нутріціологи назвали цінні властивості продукту

by admin

Червона та біла порічка є одним з найбільш корисних продуктів, які чомусь дуже недооцінені. Адже в цій ягоді сконцентровано величезна кількість поживних речовин.

Ягоди порічки мають у своєму складі велику кількість таких корисних речовин, як вітаміни груп А, В, С, Е, Н, бета-каротин, пектини, антиоксиданти, кумарини, органічні кислоти, мінерали та клітковина.

Ці ягоди займають лідируючі позиції серед садових ягід по концентрації йоду – нарівні з рекордсменами цієї групи: як хурмою та фейхоа. Також ів порічці відзначається велика кількість фолієвої кислоти, вітамінів Е та К, таких мікро- та макроелементів, як калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен та цинк.

Ця ягода є потужним засобом, що перешкоджає розвитку захворювань крові, вважають експерти.

Ягода також є чудовим засобом, що захищає серце від різних недуг.

При регулярному вживанні порічки відзначається помітне зниження показників холестерину. Червона смородина є ефективним засобом нормалізації стану кишечника.

Крім іншого, порічка є цінним джерелом клітковини. У складі продукту можна знайти цінну речовину – мідь, яка потрібна для коректного функціонування багатьох систем. Зокрема, відзначається її роль нормалізації роботи ендокринної системи. Мідь ще корисна тим, хто не хоче постаріти раніше.

Також корисна ягода допоможе виводити шлаки та токсини, покращуючи стан організму в цілому. Тому обов’язково включіть до раціону порічку!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини