Продукти для блюда
- вершкове масло|мастило| 82,5% — 180 гр.
- цукор — 80 гр.
- соль – 0,5 ч.л.
- яйце – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сода – 1/3 ч.л.
- мука — +/-360 гр.
- апельсиновий сік свіжовичавлений — 40 мл.
- цедра одного апельсина
- апельсиновий джем – 4 ст.л.
Як готувати?
Всі продукти для тесту мають бути кімнатної температури.
1 Вершкове масло|мастило|, сіль|соль|, цукор, збити міксером 3-4 хвилини, до пишної світлої маси.
2 Додати яйце, цедру одного апельсина, апельсиновий сік, перемішати.
3 Змішати просіяне борошно, розпушувач, соду.
У кілька прийомів додати рідких інгредієнтів і замісити тісто.
4 Тісто однорідне м’яке і не липне до рук.
Довго вимішувати не потрібно, інакше тісто вийде щільніше і твердіше.
Тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
5 Тісто поділити на дві частини.
Кожну частину розкачати прямокутний пласт, товщиною приблизно 3 мл.
Зверху рівномірно розподілити джем.
Джем беріть густий, щоб начинка не потекла під час випікання.
6 Згорнути тісто у щільний рулет.
Гострим ножем розрізати рулет на 10 рівних частин.
Покласти на лист, застелений пергаментним папером.
Випікати в розігрітій духовці до 190 градусів 25-30 хвилин|мінути|, до рум’яного кольору.
7 Охолоджене печиво за бажання зверху можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Відеоурок