Головна Рецепти 3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

by admin

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені.

Подробиці

Тут і наздоганяє кухарів перша помилка. Якщо йдеться про заморожені, а не свіжозліплені пельмені, то вони, швидше за все, перетворяться набряклі і злиплі грудки. Через різкий перепад температур кулінари в результаті відколупують шматочки тіста з дна каструлі.

Рішення: заморожені пельмені на 3 хвилини поміщають у холодну воду. Вони не встигнуть розморозитися, але набагато ближче до кімнатної температури.

Друга помилка пов’язана із доведенням води до кипіння. При надто високій температурі тісто лопне, а за надто низької – пельмені злипнуться. Ідеальним варіантом вважається момент, коли вода лише починає закипати. На це вказують перші бульбашки.

Третій фокус пов’язаний з додаванням у каструлю склянки холодної води (вливають тонким струмком). Роблять це у момент закипання. Після вливання чекають приблизно хвилину та вимикають.

Додайте в каструлю склянку холодної води (вливати тонким “струмком”). Повторіть цей цикл: закипання – холодна вода ще раз. І за хвилину пельмені вже можна виймати. Завдяки постійному зниженню температури води тісто і м’ясо поступово проваряться і не будуть липнути один до одного навіть без олії.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини