Головна Lifestyle Якими домашніми засобами можна видалити макіяж, якщо під рукою немає спеціального

Якими домашніми засобами можна видалити макіяж, якщо під рукою немає спеціального

by admin

Не завжди є можливість використовувати улюблену міцелярку або ж гель для вмивання, але залишати шкіру без очищення не можна за жодних обставин. Косметологи підказали кілька доступних натуральних засобів, які є майже в будь-якій оселі, і з їхньою допомогою можна обійтися без свого б’юті-боксу в непередбачуваній ситуації.

Алое віра

Ви напевно знаєте, що алое віра входить до складу практично всіх засобів для догляду за чутливою шкірою. Сам по собі сік цієї рослини можна використовувати й окремо від професійного засобу. Приємний бонус — сік алое прекрасно справляється з макіяжем. Просто змочуємо ватний диск і акуратно, не розтягуючи шкіру, розчиняємо тональну основу або тіні. Обов’язково ретельно вмийте обличчя водою, оскільки навіть такий ефективний засіб не може конкурувати з професійними.

Оливкова олія

Суперкорисну в побуті олію можна використовувати і як засіб для зняття макіяжу. До корисних властивостей олії можна віднести її некомедогенність і відмінне зволоження, її можна використовувати навіть на жирній і проблемній шкірі. Експерти рекомендують перед застосуванням підігріти олію в мікрохвильовці, щоб вона максимально проявила себе в роботі. Як і у випадку з алое, наносимо олію на ватний диск і проходимося по всьому обличчю. Важливо — олію буде непросто змити з повік, тож використовуйте її в цій зоні в крайньому разі.

Олія і сода

Засіб, який ви легко приготуєте самі. Косметологи рекомендують використовувати скраб із соди та олії не надто часто, оскільки засіб досить агресивний. Готуємо його дуже просто — змішуємо чайну ложку соди й оливкової олії. Такий засіб підійде в разі, якщо вам необхідно не просто зняти макіяж, а й злегка відлущити шкіру. Обов’язково зволожте шкіру після скрабу.

Вівсяне борошно

Ще один варіант скрабу, якщо у вас є трохи більше часу. Потрібно змішати чверть склянки води, вівсяне борошно в тій самій пропорції та додати чайну ложку рідкого меду. Розподіляємо по обличчю і залишаємо як маску. Через 15 хвилин проходимося по обличчю масажними рухами та змиваємо скраб-маску.

Молоко

Просте тепле молоко може стати чудовим очищувальним засобом. Кип’ятимо молоко і трохи чекаємо, поки воно охолоне. Потім протираємо шкіру ватним диском, змоченим у молоці. Річ у тім, що в ньому містяться жири, які працюють приблизно за тим самим принципом, що й гідрофільна олія, завдяки чому воно чудово очищає шкіру.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини