Головна Lifestyle Які ємності можна використати для розсади замість ящиків

Які ємності можна використати для розсади замість ящиків

by admin

Серед ємностей для розсади найбільшою популярністю користуються дерев’яні ящики. Їх перевага в можливості повторного використання, також можна трансформувати конструкцію. Наприклад, зробити дно, яке можна знімати. Це дасть можливість потім швидше працювати з розсадою при її висаджуванні у відкритий ґрунт. Якщо ви думаєте, що варіантів більше немає, тоді читайте далі інформацію у статті.

Практичні ємності

Дерев’яні ящики зручні, але мають суттєвий мінус. Він полягає в складнощах зберігання. Ящики об’ємні, тож потребують багато місця. Альтернативний варіант полягає у використанні пакетів від молочної продукції. Їх можна розрізати в потрібній площині як для первинного висівання насіння, так і для саджанців після пікірування. Серед альтернативних ємностей також є:

  • баночки від йогуртів;
  • коробки від тістечок;
  • одноразові стаканчики;
  • пластикові пляшки і ін.

Перед використанням проведіть дезінфекцію. Обов’язково зробіть дренаж — отвори для стікання води. Якщо на дно викласти керамзіт чи пісок, умови для росту розсади будуть ще кращими.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини