Базилік – дуже популярний у кулінарії. Його використовують до різних страв та соусів. Щоб смакувати ароматними стравами взимку, господині заморожують зелень. Як правильно заморозити базилік, щоб він зберіг всі свої якості, читайте у подробицях.
Подробиці
Заморчіть базилік на пів годинки у холодній воді. Після того промийте під проточною водою. Викладіть гілочки на паперові рушники, щоб зелень просохла.
Базилік заморожують як цілими гілочками, окремими листочками, так і нарізаним ножем чи блендером. Підготувавши зелень, порозкладайте її у пакети невеличкими порціями. Фасуйте так, щоб в кожному пакеті було базиліку на одну порцію.
Можна бланшувати базилік перед тим, як заморожувати. Треба закип’ятити воду, викласти базилік на сито, а потім опустіть його в окріп на 5-10 секунд. Після цього зразу перекласти у посудину з крижаною водою. Просушіть базилік на паперових рушниках й складіть в контейнери чи пакети та покладіть в морозилку.