Головна Lifestyle Як захистити плодового-ягідні культури від мурах та ос

Як захистити плодового-ягідні культури від мурах та ос

by admin

Мурахи та оси роблять свою роботу, але одночасно вони завдають шкоду врожаю плодово-ягідних культур. Не потрібно чекати чи терпіти, а треба діяти. За допомогою одного засобу ви зможете врятувати врожай.

Чим захистити

Використовуйте аміак. Його запах не можуть терпіти комахи, тому вони покидають свої угіддя. Водний розчин нашатирного спирту в саду потрібно використовувати в парі з милом для кращого ефекту. Як це зробити, читайте далі.

Натріть на тертці 100 або 200 г мила. Воно має бути без ароматизаторів. Краще брати господарське або дитяче. Ідеальний варіант все ж таки господарське мило 72%.

Розчиніть мило в гарячій дистильованій воді. Мильний розчин влийте  відро звичайної води. Вливайте повільно до появи райдужних бульбашок. Додайте розчин нашатирного спирту 50 мл з концентрацією 25%. Використовувати треба відразу, бо важливим в ньому є саме запах.

Плоди перед вживанням потрібно буде помити, але вони зможуть дозріти без ос та мурах.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини