Головна Lifestyle Як врятувати петрушку, якщо вона почала жовтіти на грядці

Як врятувати петрушку, якщо вона почала жовтіти на грядці

by admin

Якщо ви помітили, що на грядці з зеленою петрушкою з’явилися жовті листочки, треба розібратися у счому причина й “підлікувати” рослину.

Подробиці

Швидше за все петрушці не вистачає поживних речовин, а саме азоту. Земля може бути виснажена й рослині немає з чого брати поживу. Спочатку видаліть всі пожовклі листочки. Після цього притрусіть міжряддя деревною золою. Або можна зробити розчин із золи й полити. Для цього треба взяти 200-300 г деревної золи й розчинити у 10 л води. Після цього полити грядку. Зола наситить ґрунт азотом.

Також можна зробити настій з кропиви або інших бур’янів. Через 2-3 можна поливати. Цей настій збагачений азотом. Якщо настій стоятиме понад тиждень, тоді треба розвести його водою 1:10 й тільки потім поливати рослину. Але, будьте обережні. Ця рідина має неприємний запах. Поливайте петрушку під корінь, щоб не налити на листя. Після цього ґрунт збагатиться азотом й петрушка знову стане зеленою.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини