Головна Lifestyle Як себе вести, щоб перше побачення не виявилося останнім

Як себе вести, щоб перше побачення не виявилося останнім

by admin

Перші зустрічі, перші побачення… Це завжди неймовірно хвилюючий досвід, адже, з одного боку, у нас прокидаються романтичні почуття, а з іншого — ми ще зовсім мало знаємо того, кого на це побачення запрошуємо (або запрошують нас). Звідси і трепет, а також занепокоєння про те, що надіти і як себе вести, щоб симпатія не зникла, а перше побачення не виявилося останнім. Ми пропонуємо завжди актуальні правила етикету, які допоможуть зорієнтуватися в спірних ситуаціях.

Запізнення — прерогатива жіноча

В ідеалі спізнюватися на побачення, як і на будь-яку зустріч, небажано. Але обставини можуть бути різними. Дама, на відміну від чоловіка, може собі дозволити злегка затриматися. Однак зловживати цією поблажкою з боку етикету все ж не варто. Допустима межа запізнення не більше 15 хвилин. У разі виникнення форс-мажорних обставин зателефонуйте і попередьте про те, що ви не зможете бути вчасно.

Побачення в ресторані не завжди хороший тон

Найчастіше чоловіки хочуть відразу показати потенційній дамі серця свою спроможність у всіх сенсах. А тому вважають своїм обов’язком розщедритися і запросити її в дорогий ресторан. Але, якщо ви тільки починаєте спілкуватися, такий жест може бути розцінений не надто позитивно. Цим запрошенням ви ніби зобов’язуєте дівчину зробити щось у відповідь.

Задавати тон на початку спілкування — хибна стратегія. Тому для першого побачення місце краще вибирати досить просте і романтичне, але ніяк не пафосне і зобов’язуване. Це може бути прогулянка в парку або похід на модну виставку. В крайньому випадку, в кіно, особливо якщо ви знаєте, що дівчина хотіла б подивитися той чи інший фільм. Таке проведення часу і дасть ще один бонус — ви зможете більше спілкуватися, розмовляти і пізнавати один одного. Якщо ви вибрали кіно, то після перегляду разом ви зможете обговорити сюжет і героїв фільму, а в процесі зрозуміти деякі моменти про особистості людини. А це і є мета першого побачення.

Квіти — це необов’язковий атрибут

Жінки, не турбуйтеся, якщо кавалер прийшов на побачення без квітів. Правила етикету кажуть, що в цьому немає нічого поганого. Адже все залежить від того, де відбуватиметься побачення. Якщо це прогулянка в парку, квіти будуть зайвими і створять незручності. У ресторані можна поставити букет у вазу. Якщо чоловік все-таки вирішив подарувати дамі квіти, то зробити це краще в кінці побачення, щоб жінка відразу ж поставила їх у воду вдома.

Відкладіть мобільний телефон під час побачення

Сьогодні без мобільно гаджета не обходиться практично ніхто. Але постійно сидіти в телефоні, відповідаючи на дзвінки або повідомлення, — це вже верх непристойності. Це фактично демонструє неуважне ставлення до партнера. Причому це стосується як жінок, так і чоловіків. Тому на час побачення вимкніть телефон і присвятіть себе цілком і повністю людині, з якою зустрічаєтеся.

В крайньому випадку, якщо ви чекаєте якогось дуже важливого дзвінка, припустимо, на роботі, відповідайте на нього максимально лаконічно і швидко. Буде ще краще, якщо ви зробите це, коли партнер відійде, наприклад, помити руки.

Оплата рахунку за домовленістю

Звичайно, правила класичного етикету кажуть, що оплачувати рахунок, якщо побачення все ж відбувається в ресторані, — це обов’язок чоловіка. Але у світлі торжества феміністичних ідей, припустимі й інші варіанти. Ви можете, якщо це зручно обом, домовитися розділити рахунок. Жінка може акуратно висловити своє бажання заплатити за себе. Тут все залежить від поглядів жінки і чоловіка на це питання, тому ще до початку побачення краще з’ясувати цей делікатний момент, щоб уникати незручних ситуацій.

До того ж потрібно пам’ятати про те, що побачення в ресторані — це все ще побачення. Не потрібно замовляти багато страв, а тим більш дорогих. Їжа відволікає від спілкування і створює ніякове мовчання. Це ніяк не сприяє знаходженню точок дотику на першому побаченні.

Жінку потрібно провести до під’їзду

Зазвичай призначаються побачення у вечірній час. Тому чоловік повинен проводити жінку в кінці побачення, переконавшись тим самим, що вона безнапасно добралася додому. Натякати і наполягати на тому, щоб піднятися до дами у квартиру, не варто, навіть якщо вам цього дуже хотілося. Це розцінюється як дуже нечемна і навіть вульгарна поведінка. Інша справа, якщо жінка сама виявить бажання продовжити вечір і запросить вас ненадовго на чашечку чаю.

Наприкінці зустрічі, якщо чоловік планує подальше знайомство, він перший повинен сказати, коли подзвонить наступного разу. Фраза «зідзвонимось» не підходить. Варто конкретизувати свою репліку і вказати точний час, наприклад, завтра вранці або ввечері.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини