Головна Lifestyle Як розмножити плетисту троянду: не пропустіть момент

Як розмножити плетисту троянду: не пропустіть момент

by admin

Якщо ви давно хотіли вкоренити гілочку плетистої троянди, щоб можна було її розмножити в такий спосіб, але досі цього не робили, ця порада буде для вас корисною.

Насамперед слід зазначити, що необхідно вибрати підходящий час для проведення процедури.

Так, якщо у вас є можливість надалі вкоріняти живці в теплиці, можна приступати до розмноження наприкінці весни – на початку літа, інакше нарізати живці слід наприкінці літа.

Для початку за допомогою секатора відріжте одну досить товсту гілку.

Після цього наріжте гілку на кілька шматочків. Зрізи слід робити під кутом 45 градусів таким чином, щоб на кожному відростку було по 4 бруньки (влітку йдеться про листя).

Два нижні листи слід повністю обрізати, а третій знизу – укоротити наполовину.

Зрізи поставте у воду та опустіть в укорінювач. Потім можна приступати до висаджування.

Зверху потрібно насипати суміш, приготовлену з перегною та піску.

Цю суміш варто покласти і в теплицю, розмістивши в ній живці троянд похило приблизно під кутом 30 градусів від поверхні землі. Слідкуйте за тим, щоб живці наполовину були у ґрунті.

Якщо вкорінення відбувається наприкінці літа – на початку осені, кожен живець краще вкрити скляною банкою, зафіксувавши її землею.

Грунт зволожуйте при необхідності. Квітникарі, які вже випробували подібний метод, радять періодично і обприскувати живці і поливати водою з додаванням стимулятора росту.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини