Головна Lifestyle Як правильно збирати та просушувати врожай цибулі

Як правильно збирати та просушувати врожай цибулі

by admin

Збір врожаю цибулі супроводжується його просушування та підготовкою до зберігання. Ніби все просто та зрозуміло, проте є певні нюанси. Про них треба пам’ятати всім, хто хоче зберегти цибулю якнайдовше. Домашня завжди смачніша, ніж куплена.

Подробиці

Зверніть увагу на момент бору цибулі. Деякі городники просто беруть за пір’я та тягнуть з грядки. Так робити можна, якщо ґрунт та цибуля піддаються таким маніпуляціям, проте є зауваження. Можна пошкодити цибулини. Перед витягуванням або трохи підкопайте землю, або діставайте цибулини лопатою чи вилами.

Струсіть займу землю з коренеплодів. Але помірно. В процесі висушування зайва земля й так відпаде. Збирати врожай потрібно в теплу та сонячну погоду. Після витягування з грядки цибулю потрібно розкласти на сонці на провітрювання.

Якщо погода зіпсувалася, тоді перемістіть врожай в сухе місце. Зверніть увагу, щоб повітря там не застоювалося, а циркулювало. Просушування цибулі займає від 1 до 2 тижнів в залежності від умов. Коли пір’я повністю висохне, цибуля готова до переміщення в місце на постійне зберігання до весни.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини