Головна Lifestyle Як правильно посіяти гірчицю на дачі, щоб для ґрунту була користь

Як правильно посіяти гірчицю на дачі, щоб для ґрунту була користь

by admin

Використання сидератів для покращення родючості ґрунту є частою практикою. Метод вважається ефективним, оскільки він ще й оздоровлює землю. Також відпаде необхідність використовувати мінеральні добрива. Це дозволить підвищити якість продуктів., які будуть в майбутньому вирощуватися.

Як сіяти гірчицю

Протягом сезону одні грядки замінюються іншими. І в цей же період можна підсівати гірчицю на вільні ділянки. Якщо такий варіант не підходить, тоді можна сезонно провести роботи, наприклад, осінню.

Як тільки зібрано врожай, можна засівати сидерати. Гірчицю сіють рядами з відстанню по 15 см. Є другий метод. Насіння розсипають та землю розправляють граблями, але в цьому випадку розхід матеріалу більший. Зверніть увагу на погодні умови. Якщо осінь суха, сидерати рекомендується поливати.

При вирощування сидеративної гірчиці рядами потрібно поступово перекопувати її з ґрунтом. Якщо сидерати були засіяні пізно осінню, їх залишають на зиму. Це допоможе і оздоровити ґрунт, і забезпечити на весну рихлість.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини