Головна Lifestyle Як боротися з попелицею за допомогою настоїв без хімікатів

Як боротися з попелицею за допомогою настоїв без хімікатів

by admin

Якщо ви помітили попелицю на рослинах у себе на ділянці, не поспішайте купувати хімічні засоби для боротьби з нею. Спробуйте приготувати настої на рослинній основі. Вони дієві, безпечні для здоров’я людини.

Подробиці

Цибулевий настій

Для цього візьміть 50 г цибулі разом з цибулинням, подрібніть її й залийте 1,5 л води. Нехай постоїть протягом 6 годин, після  додайте 1 чайну ложку господарського мила. Процідіть, розбавте водою, щоб вийшло 1,5 літра. Після цього можна кропити вражену рослину.

Часниковий настій

Подрібніть 100 г часнику, залийте 0,5 л води, закрийте кришкою й поставте, щоб настоявся 3-4 доби. На 10 л води треба 30 мл настою. Його вистачає для обробки великої площі.


Настій з чорнобривців

Насипте пів відра квіток чорнобривців й залийте водою, щоб покрилися квіти. Поставте настоятися на 2-3 доби. Після цього процідіть й обробляйте рослини, можна додати ще 30 г мила.

Тютюновий настій

150 г сушеного тютюну залийте 1,5 л води й залиште на 2-3 доби у льосі, щоб настоявся. Протягом цього часу періодично помішуйте цю суміш. Після цього процідіть й долийте водою, у розрахунку 1:3, до цього розчину також можна додати 25 г мила.

Обробляйте рослини ввечері, коли не буде сонця. Такі розчини діють вже на наступний день після обробки.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини