Головна Lifestyle Спалювати чи залишати мульчування на осінніх грядках

Спалювати чи залишати мульчування на осінніх грядках

by admin

Протягом сезону на городі було багато роботи щодо догляду за грядками. Мульчування було важливим етапом, проте з настанням осені потрібно вирішувати, що з ним робити. Можливо, його можна залишити на грядках або потрібно прибирати та викидати, спалювати. Все це питання, на які потрібно знати відповіді.

Що треба робити

Не всі знають, що робити з використаною мульчею. Є думка, що вона може бути джерелом бактерій та інфекцій. Такий ризик є, якщо біля рослин, де вона була розташована, були екземпляри з ознаками захворювань: борошниста роса, плямистість, біла та сіра гниль та ін. Проте мульча є джерелом органіки, що також важливо.

Досвідчені дачники та фахівці агрономи рекомендують після збору врожаю обробити шар мульчування будь-яким препаратом триходерми. Якщо в ній і були якісь патогени, вони будуть деактивовані. Жодної небезпеки вони не будуть становити. Тож мульчування можна буде і в компост відправляти, і перекопувати з ґрунтом на ділянці.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини