Головна Lifestyle Шість кризових періодів у житті людини: від революції до виконання мрії

Шість кризових періодів у житті людини: від революції до виконання мрії

by admin

Вимушений вихід із зони комфорту завжди призводить до внутрішніх конфліктів, які ми звикли називати віковими кризами. Існує не тільки горезвісна криза середнього віку, але й інші небезпечні періоди, через які проходить кожен з нас.

Для того, щоб чергова вікова криза не обернувся катастрофою, досить просто знати, що відбувається і коли цього чекати, щоб зустріти звичайний перехідний етап у всеозброєнні.

Підлітковий вік — революція. Настав період, коли дитина втомилася підкорятися. Їй хочеться самій вирішувати свої проблеми, тільки не завжди і не в повній мірі у неї це виходить. Рамки “родина — школа” тиснуть на підлітка, він бажає вирватися з них. А виривається він новими друзями, не завжди позитивними, тусовками та захопленнями, які тягнуть його в іншу сторону від звичних інтересів.

Автономне плавання — студентство, життя в гуртожитку і перші самостійні рішення і кроки. Перша любов, перші власні гроші — це новий досвід, до якого потрібно пристосуватися. Час виходу з-під батьківського крила, але з частими в нього поверненнями. Батьки ще поруч, ще щось вирішують, чим допомагають і підтримують.

30 років — перші підсумки. Як правило, вже є сім’я, є робота і якісь досягнення і провали. Досвід вже є в достатньому обсязі, щоб можна було подивитися на свої 30 років життя з боку. Час подумати над тим, наскільки мрії збіглися з реальністю, чи в правильному напрямку пішло життя. Якщо прийняти, що реальність і мрії — дві різні речі, криза пройде безболісно. Якщо шукати винних у тому, що не все складається так, як хотілося — ласкаво просимо, депресія.

36 — 38 років — переоцінка цінностей. Все змінюється — діти ростуть, робота не приносить стільки, скільки планувалося. Зростають обсяги потреб і запити. Потрібно знову розширювати свої горизонти, шукати новий порядок речей. Пора шукати додаткові ресурси, щоб вистачило і сил, і уваги, і грошей і часу.

40 — 42 роки — концентрація на головному. Ви не встигли налагодити свій новий шлях, як пора знову щось міняти. Усвідомлення того, що пішов п’ятий десяток, може підкосити будь-якого. Паніка накриває від арифметики, коли людина розуміє, що 40 років — це менше половини того, що відведено долею для повноцінного активного життя. У 40 років потрібно відкидати те, що неважливо. Часу мало, варто зосередитися на тому, що має шанс залишитися нереалізованим.

46 — 48 років – відкриття талантів і виконання мрії. Найчастіше в цьому віці відбувається переоцінка сімейного життя. Діти виросли і дуже пощастить, якщо поруч виявиться друга половина. Страшно усвідомити, що поки ви виховували дітей і заробляли гроші, ваші з чоловіком інтереси докорінно розійшлися. Час нових відносин, хай і в умовах колишньої сім’ї. Турбота один про одного, пошук партнера, щоб уникнути самотньої старості. Час знайти себе і робити все, на що не вистачало часу раніше.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини