Головна Lifestyle Що посіяти на грядках після цибулі та часнику: земля буде начебто удобрили гноєм

Що посіяти на грядках після цибулі та часнику: земля буде начебто удобрили гноєм

by admin

Ділянку, що залишилася вільною після збирання врожаю, не варто залишати порожньою.

Вже багато городників приступили до збору врожаю цибулі, тож на грядках появляються участки, на яких нічого не росте. Допоможіть землі поповнити запаси поживних речовин, висадивши сидерати.

Подробиці

Досвідчені городники стверджують, що найкращим рішенням для грядок, на яких ще недавно росли цибуля та часник, стане посів гороху.

Якщо ви заповните землю насінням гороху відразу після викопування цибулин, це допоможе родючості грунту повністю відновитися.

Крім цього, горох здатний подолати збудників хвороб цибулі та часнику, переробивши шкідливі грибки своєю потужною кореневою системою.

Зрештою, завдяки цій культурі ґрунт насититься азотом – буквально так само, як після внесення добрив.

Якщо погода дозволить, ви ще встигнете зібрати у вересні молодий горошок. Відразу після цього перекопайте ділянку разом з гороховим бадиллям.

Замість гороху після цибулі та часнику можна висадити квасолю, боби чи сою.

Деякі городники замінюють всім звичні сидерати поєднанням гірчиці та вікі, які мають здатність швидко давати сходи та набирати зелену масу.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини