Головна Lifestyle Що може змінити ставлення чоловіка до шлюбу

Що може змінити ставлення чоловіка до шлюбу

by admin

Хто сказав, що сильна половина людства вдається до будь-яких хитрощів, лише б зберегти свою свободу? Життя непередбачуване, іноді у ньому трапляються події, які змушують завзятих холостяків переглянути свої принципи. Що це за події? Ловіть декілька чоловічих мотивів для одруження, які змінюють ставлення до шлюбу і надихають чоловіків зважитися на офіційну реєстрацію стосунків.

Любов

Мабуть, це найперший і найбільш вірний мотив. Чоловік може говорити що завгодно, знецінювати інститут шлюбу, розпікати поголовно всіх дівчат, поки не зустріне ту саму, яка переверне його життя. Саме любов під силу розвіяти сумніви та страхи. Вона змінює нас так сильно, що про неї хочеться розповісти всьому світу. І чоловік це робить, купуючи заповітне колечко.

Пошук домашнього тепла

Самотнє життя привабливе, поки ви “молодий і вічно п’яний”. Після тридцяти років гормони перестають “бушувати”, а ставлення до шлюбу змінюється. Постійна зміна партнерок набридає. Відсутність господині в будинку вганяє в тугу. Де вона, та єдина, з якою можна розділити проблеми та радості, яка принесе теплий чай у зимову холоднечу, і пригорнеться до тебе носом у сні? Чоловік втомлюється харчуватися макаронами, ходити в не прасованих футболках і витрачати гроші на дівчат-одноденок. Він хоче затишку, спадкоємців, смачних пирогів. Хоче, щоб вдома хтось чекав.

Стабільні інтимні стосунки

Пошук дами для скороминущої близькості — заняття не тільки веселе, але і вкрай обтяжливе. Доводиться весь час когось вражати, показувати себе героєм, боротися з ранковою незручністю. В шлюбі ці проблеми стираються. Подружжя добре знає переваги один одного. Не потрібно нікого вражати та завойовувати. Достатньо просто любити та отримувати від процесу задоволення. Інтимне життя стає в рази простішим і приємнішим.

Можливість розділити зобов’язання

Якщо раніше все доводилося робити самому — працювати, займатися побутом, допомагати хворим батькам — разом з постійною партнеркою з’являється і надійний тил. Удвох легше справлятися з труднощами. Зобов’язання можна розділити, а свята скрасити. Домашніх турбот стає вдвічі менше, затишку більше. До всього цього — з’являється друг, який усюди готовий бути поруч. І це здорово! Відмінна мотивація для того, щоб змінити ставлення до шлюбу.

Зростання авторитету і поваги

Численні дослідження підтверджують, що одружені чоловіки швидше просуваються по кар’єрних сходах, заробляють більше і здаються роботодавцям перспективнішими. Раз у нього є сім’я, значить, хто йому довірився, він відповідальний, на нього можна розраховувати. В політиці і бізнесі переваги завжди за тими, у кого сім’я. Вони справляють враження більш надійних працівників і партнерів.

Закиди і стусани батьків

А буває і так, що чоловіка штовхають в РАЦС зовсім не романтичні уявлення, а невгамовні батьки, які бажають бачити сина влаштованим. Вони так активно капають йому на мізки і беруть участь у пошуку дружини, що в якийсь момент він здається і підпорядковується віковій традиції. Треба бути главою сім’ї? Він буде головою сім’ї. Часом з цього дійсно щось виходить, і договірні відносини переростають у кохання.

Спосіб одержати “бонуси” від держави

Шлюб може нести в собі і з чисто формальні переваги. Шанс отримати вид на проживання за спрощеною схемою, перевезти за собою сім’ю, отримати знижку на іпотеку, або можливість брати участь у програмах підтримки молодої сім’ї. Якщо партнерка багата, шлюб з нею відкриває двері у вищий світ, дає можливість відкрити свій бізнес, в який вона вкладеться, або зрубати грошенят при розлученні. Меркантильний, а все ж мотив!

Вікові зміни

Поки чоловік молодий, весь світ — гра. Він готовий відчувати себе, відкривати нові простори, сім’я здається йому тягарем. У віці 40+ до багатьох приходить усвідомлення, що вони не вічні. Про себе дають знати наслідки бурхливої молодості, відкриваються хронічні хвороби, і тіло починає просити турботи і ласки. Чоловік розуміє, що годинник цокає, а дружину краще шукати, поки на коні, здатний обзавестися потомством і знаєш як його забезпечити.

Дискомфорт у середовищі одружених друзів

Добре бути холостим, коли поруч десятки вільних друзів, з якими можна ходити в бар, дивитися футбол, їздити на рибалку. Але з часом багато колег і знайомих одружуються, заводять дітей, віддаляються, коло знайомих звужується… поки в кінцевому підсумку наш герой не залишається зовсім один. Тоді йому доводиться спілкуватися вже з одруженими, які активно на нього впливають, спокушають принадами сімейного життя. І він змінює ставлення до шлюбу!

Помста колишній

Цей мотив, до речі, теж не рідкість. Раз вона знайшла собі нового мужика, заваливши стрічку весільними фотографіями, чим він гірший? Ображений чоловік, який все ще не байдужий до колишньої, може з почуття помсти в короткі терміни знайти собі пасію і зробити своєю дружиною, лише б утерти ніс тій, хто поранила його серце. Чи потрібно говорити, що такі шлюби найчастіше є необдуманими і швидкоплинними, хоч і мотивують холостяків скоріше відправитися в РАЦС.

Не повторюйте описаних помилок, думайте своєю головою, відчувайте партнерку серцем. Якщо хочете отримати щось путнє з союзу, не забувайте працювати над собою, ставитися до жінки з повагою, підтримувати вогонь любові. Тільки тоді ваше партнерство послужить прикладом для тих, хто все ще повний страхів і стереотипів.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини