Головна Lifestyle Що буде, якщо підгодувати буряки сіллю: секрет високої врожайності

Що буде, якщо підгодувати буряки сіллю: секрет високої врожайності

by admin

Кожен городник мріє виростити великий, рівний, в міру твердий, соковитий і солодкий буряк, який стане відмінною основою для салатів або перших страв.

Вже багато років серед дачників не вщухає суперечка з приводу підживлення буряка сіллю. Є як прибічники цього методу, і противники.

Подробиці

Перші стверджують, що буряк стане солодшим і дасть високий урожай. Інші впевнені, що це марна трата часу. Треті згодні, що врожай буде відмінний, але при цьому ґрунт зіпсується і подальші культури погано зростатимуть.

Сіль та буряк

Вважається, що буряк дійсно добре відгукується і потребує додаткового внесення натрію, а також молібдену.


Тому не зайвим буде підгодувати посадки кухонною сіллю або сульфатом натрію (глауберова сіль). Можна як альтернативу використовувати комплексне добриво з мікроелементами.

Експерти підтвердили, що врожайність зросте і швидше за все збільшиться вміст цукрів. Грунт від щіпки солі не зіпсується і не засолиться.

Справа не лише у солі

Що стосується солодості, то на цей показник впливає сортова приналежність. Так, чим глибший коренеплід у землі, що є сортовою ознакою, тим більш солодшим він буде. Найменше їх у ранніх плоских різновидах.

Сорт «Бордо» містить середню кількість цукрів, а «Ерфуртський» багатий на них. І скільки «Бордо» не засолювати в ґрунті, він не стане солодшим за «Ерфуртський».



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини