Головна Lifestyle Психолог назвала приховані причини залежності від соцмереж, які розхитують психіку

Психолог назвала приховані причини залежності від соцмереж, які розхитують психіку

by admin

Не кажучи вже про нескінченні селфі. Чому у людей така тяга до публікації інформації в соцмережі, розповіла психолог.

Психолог з 11-річним стажем Юлія Щепарева пояснила, чому люди без кінця викладають у соцмережі фотографії всього підряд. Як виявилося, причина не завжди помітна. Це самотність. За словами фахівця, соціальні мережі покликані зближувати людей, але на ділі виявляється навпаки. І кожна викладена фотографія — це шанс, що тебе помітять. А оскільки значущих подій особливо не відбувається, то люди публікують все навколо — як щоденні фото кави в руці. Знайоме?

Друга причина — це визнання людей, похвала. Потреба в захопленні. На думку психолога, потреба в похвалі рухає людьми. Так і з’являються ідеальні «інста-мами», спортсмени, вегани, вейпери та інші індивіди. Крім того, всі ці фотографії створюють ілюзію процвітання і достатку.

Щепарева попередила любителів соціальних мереж, що подібні захоплення загрожують чимось серйозніше психологічних проблем. Наприклад, залученням уваги шахраїв, грабіжників і так далі.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини