Головна Lifestyle Побороти цибулеву муху на грядках допоможе один засіб, який є на кожній кухні

Побороти цибулеву муху на грядках допоможе один засіб, який є на кожній кухні

by admin

Цибулева муха може зіпсувати всі грядки. Щоб цього не сталося, потрібно вчасно виявити її та знищити. При цьому метод боротьби має бути цілком безпечним.

Запропонований метод в цій статті є народним, проте він дієвий та перевірений не одним поколінням городників. Він полягає в використанні солі. А вона є на кожній кухні, тож засіб ж більше, ніж доступний.

Як користуватися сіллю

Почнемо з того, що сіль ж цілком безпечною для використання. Ґрунту він не наносить шкоду, бо це не та кількість, яка здатна на таке. Спочатку перевірте цибулю на появу хробачків, якщо вона почала жовтіти. Можете викопати одну цибулю. Коли муха відкладає яйця, то пошкодження будуть і на рівні коренеплодів.

Отже, 1 склянку солі потрібно розчинити в 10 л води. Пролийте ретельно по перу та по коренеплодам. На одну грядку на 6 метрів потрібно приблизно 2 повних лійки. Після цього залишайте на 24 години так грядку стояти. Потім її треба буде пролити чистою водою.

Повторювати процедуру потрібно кожні 7-10 днів. Грядкам шкоди від такої кількості солі не буде, а от цибулева муха залишить посадки в спокої.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини