Головна Lifestyle Пластичні хірурги перерахували звички, які можуть повернути назад процес старіння

Пластичні хірурги перерахували звички, які можуть повернути назад процес старіння

by admin

До передчасного старіння призводить активна міміка. Також у людини можуть рано з’явитися зморшки через манеру підпирати щоки кулаком або жмурити очі на сонці. Замість цього пластичні хірурги порадили опанувати три корисні для шкіри звички: висипатися, користуватися кремами із захистом від ультрафіолету і збалансовано харчуватися.

Що призводить до передчасного старіння

Жителі південних країн і регіонів старіють набагато швидше, ніж жителі півночі, зазначили експерти. Пояснення просте: у теплих краях люди частіше опиняються на сонці, а ультрафіолет провокує передчасне старіння. Якщо не користуватися кремами з SPF-захистом, сонячні промені пересушуватимуть шкіру, з’явиться пігментація.

Друга причина передчасного старіння — погане харчування. Брак корисних мікроелементів і вітамінів погано позначається на стані шкіри, призводить до шкірних захворювань. Якщо людина ще й не висипається, то має втомлений і постарілий вигляд.

Людину старить активна міміка, а також деякі жести й дії: підпирання щоки кулаком, “складання” шкіри обличчя на подушці під час сну на боці, примружування на сонці тощо.

Як уповільнити старіння

Фахівці закликали користуватися косметикою. За їх словами, це потрібно майже в будь-якому віці — і в 20, і в 40, і в 60 років. Залишатися молодою шкірі допомагають зволожувачі, креми з вітамінами та мікроелементами, а також гормони. Ну і не забуваємо про креми для захисту від сонця.

Також експерти порадили налагодити режим сну і почати харчуватися збалансовано.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини