Головна Lifestyle Кращий спосіб поливу рослин під час відпустки

Кращий спосіб поливу рослин під час відпустки

by admin

Розпал літа, як відомо, саме час для відпусток, тому багато людей, вирушаючи на відпочинок, змушені шукати притулок для своїх кімнатних квітів.

Ну, а як інакше? Оскільки полив – життєво необхідна процедура для рослин.

Подробиці

Доводиться передавати свої фікуси та кактуси в надійні руки на час своєї відсутності, або просити друзів та родичів час від часу навідуватись додому, щоб полити квіти.

Але можна обійтися без сторонньої допомоги. Як це зробити.

Для початку доведеться зайнятися підготовкою рослин. Не забувайте потроху зволожувати землю в горщиках щодня. У результаті субстрат буде вологим, але не перезволоженим. Це дозволить квітам легше пережити обмеження в дозуванні води, які настануть під час вашої відсутності.

Засохле листя, як і те, на яких є пошкодження, необхідно видалити. Обрізанню підлягають також довгі та звивисті стебла, а також непотрібні суцвіття.

Не забудьте звільнити листочки від нальоту пилу, протерши їх вологою ганчірочкою.

Перед від’їздом приберіть горщики з підвіконь, прибравши їх у тінь. Туди ж варто віднести і рослини в підвісних кашпо.

Якщо ви згрупуєте вазони разом, це також призведе до того, що процес випаровування вдасться мінімізувати.

А тепер настав час розповісти про той самий лайфхак, який допоможе не засохнути вашим рослинам протягом довгих двох тижнів вашої відсутності.

Вам знадобиться пластикова пляшка об’ємом в один літр. У пробці, а також у нижній частині якої потрібно зробити отвір (так вдасться уникнути появи повітряних кишень).

Наповніть ємність водою, закрийте кришкою та розмістіть її у субстраті таким чином, щоб дно дивилося вгору – мобільна система зволоження готова.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини