Головна Lifestyle Головні шкідники аґрусу: ефективні способи боротьби

Головні шкідники аґрусу: ефективні способи боротьби

by admin

Аґрус, попри свою невимогливість у догляді, інколи стає жертвою шкідників, особливо пагонової попелиці та аґрусової вогнівки. Проблеми, які вони створюють, можуть значно погіршити врожай та стан аґрусового куща.

Подробиці

Метелик-вогнівка — це один із найпоширеніших шкідників аґрусу. Ця комаха вилітає з ґрунту перед початком цвітіння аґрусу і відкладає свої яйця в квітках. Після цього з яєць вилуплюються яскраво-зелені гусениці, які починають живитися плодами та насінням.

Скривлене листя, пагони, що згортаються і втрачають життєздатність, а також дрібні та обпадають ягоди — ось наслідки діяльності пагонової попелиці.

Для боротьби з цими шкідниками використовують інсектициди, такі як актелік і фуфанон. Однак краще уникнути проблеми, ніж боротися з нею пізніше.

Весною, як тільки сніг розтане, укрийте ґрунт під кущами густим матеріалом, наприклад, руберойдом, прикривши його краї землею. Це запобігатиме виходу метеликів-вогнівок із ґрунту.

Восени, а саме на початку вересня, проведіть підгортання кущів на висоту близько 10 см.

Збирайте та знищуйте ягоди, на яких може перебувати гусінь. Після цвітіння обприскуйте кущі аґрусу біколом або лепідоцидом.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини