Головна Lifestyle Експерти розповіли, чому потрібно пити зелений чай

Експерти розповіли, чому потрібно пити зелений чай

by admin

Цей напій прийшов до нас із Стародавнього Китаю, де був виявлений кілька століть тому. Він досі не втрачає своєї актуальності: використовується в лікувальних та косметичних цілях, у деяких країнах додається в їжу та, звичайно, піднімає настрій тисячам людей по всьому світу завдяки тонкому аромату та смаку. З чим пов’язана така висока поширеність зеленого чаю? Сьогодні експерти з видання Baazar відповіли на це питання, поділившись із вами корисними властивостями цілющого еліксиру для організму.

Для розуму

Зелений чай – відмінне джерело кофеїну, що має м’який ефект на серцево-судинну систему і, як наслідок, не викликає ні тахікардії, ні тремор кінцівок (чим не може похвалитися кава). Він також багатий на амінокислоту L-теанін, що відповідає за розслабленість, відчуття щастя і зниження тривоги. А найголовніше – запобігає хворобам Альцгеймера та Паркінсона.

Для тіла

По-перше, зелений напій прискорює метаболізм, спалювання жирів та вироблення енергії. А по-друге, високий рівень поліфенолів у слабоферментованому чаї має протизапальний ефект, уповільнює старіння, зміцнює імунітет, а також попереджає онкологічні захворювання.

Для краси

1-2 кухля зеленого чаю в день здатні прискорити водообмін в організмі, що позитивно позначиться на вашій шкірі: вона стане зволоженою, гладкою, а висипи пройдуть. Не варто забувати про вітаміни В і Е у складі напою, що прискорюють вироблення колагену, зменшують зморшки, а також уповільнюють ознаки старіння.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини