Головна Lifestyle Чому не потрібно робити опори для кущів смородини

Чому не потрібно робити опори для кущів смородини

by admin

На дачних ділянках майже завжди вирощують смородину. Ягоди смачні, корисні, тож врожай завжди потрібен всім. Звичайно, при вирощуванні кожен власник ділянки хоче бачити велику смородину. Найперше треба вибирати сортові кущі для висаджування. А також потрібно організувати правильний догляд.

Рекомендації щодо догляду

Після збору ягід зробіть ґрунт під кущами рихлим. Підлийте їх та внесіть добрива, замульчуйте. Надалі це допоможе кущам перезимувати.

Іноді можна побачити підв’язані кущі. Так переважно роблять ті садоводи, які не знають, що старі гілки з часом нахиляються та сохнуть. І далі вони перестають плодоносити. А ягоди ростуть переважно на гілках, яким 3 та 4 роки.

Саме з цієї причини варто відмовитися від підв’язування. Краще провести обрізку для омолодження кущів. Якщо є хворі гілки, а також вкриті мохом, їх незалежно від віку також треба обрізати.

Висновок полягає в тому, що смородині потрібна щорічна обрізка. Має залишатися 9-12 гілок різного віку. А підв’язування жодним чином не допоможе виростити великі ягоди.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини