Головна Lifestyle Чому баклажани скидають цвіт: можливі причини

Чому баклажани скидають цвіт: можливі причини

by admin

Баклажани – вибаглива городня культура. Їх часто вражають шкідники та захворювання. Буває, що кущик цвіте, й немає зав’язі, потім цвіт опадає. В чому ж причина?

Подробиці

Баклажани дуже вимогливі до вологості ґрунту. Коли на дворі спекотно, а баклажани саме цвітуть, то норма поливу баклажанів повинна бути 5–10 л на 1 кв. м. Але й надлишок вологи в ґрунті також може бути шкідливим й призводить до опадання квітів, та розвитку грибків.

Окрім того, баклажани ще дуже чутливі до перепадів температури. Оптимальна температура  для росту та плодоношення від 25 до 28 градусів. Якщо температура опускається до 15 градусів, то запилення квіток не відбувається й вони опадають.

Якщо при глибокому розпушуванні ґрунту пошкодилися корені, то зав’язь на баклажанах починає осипатися. Треба обережно розпушувати ґрунт навколо рослини, щоб не пошкодити коріння.

Надмірна кількість азотних добрив теж може призвести до скидання  квіток. Тому слід дотримуватися правил підживлення та поливу.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини