Головна Lifestyle Чи впливає обрізка листя в огірків на ріст та дозрівання плодів

Чи впливає обрізка листя в огірків на ріст та дозрівання плодів

by admin

Для багатьох овочевих та садових культур обрізка потрібна. Це стимулю до росту та кращого плодоношення. Для багатьох буде дивиною, але огірки також можна стригти.

Для чого стрижуть огірки

В першу чергу обрізають листя на пагонах. Це реальна та обов’язкова процедура. Така обрізка допомагає сформувати огіркові батоги. Сили рослини ретельніше розподіляються на формування плодів, а не тільки на нарощення зеленої маси.

Тонкощі обрізки

Якщо ви вирощуєте гібридні сорти огірків, тоді приділіть увагу верхній частині — вище 6 листа. Так стимулюється плодоношення та будуть з боків рости по три пагони. Коли огірки вже плодоносять, то верхнє листя не обрізають.

В результаті такої процедури огірки будуть менше хворіти, а ще зможуть швидше дозрівати плоди. Зверніть увагу на умови та погоду. Якщо багато дощів, тоді варто зрізати листя. При сонячній погоді, навпаки, воно будете захищати та створювати тінь.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини