Головна Lifestyle 5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

by admin

Восени настає період, коли потрібно прибрати чорнобривці, які вже відцвіли. Але не варто поспішати викидати їх.

Досвідчені городники призвичаїлися використовувати зів’ялі квіти на благо ділянки.

Подробиці

Ось 5 варіантів застосування чорнобривців з користю.

  1. Суцвіття, стебла та пелюстки подрібнюють. Отриману масу розкладають у міжряддях полуниці. Присипають зелень грунтом. Чорнобривці допомагають у боротьбі зі шкідниками: нематода та довгоносик. Використовують рослини, що відцвіли, при посадці саджанців полуниці – кладуть по 3-4 квітки в лунку для профілактики від шкідників.
  2. Закопати в грунт разом з сидератами. Чорнобривці – це відмінне органічне добриво. Крім того, після квітів грунт буде ще більш пухким і легким.
  3. Під зиму садять часник, цибулю, буряк, моркву та інші культури. Грядки можна замульчувати хвойним лапником і чорнобривцями. Це чудовий захист посадок від шкідників.
  4. Подрібнюють чорнобривці і кидають у компост. Квіти перепріють і перетворяться на чудове органічне добриво.
  5. Надземну частину зрізають і використовують одним із чотирьох способів, а коріння залишають до весни. Грунт буде пухкий і м’який, покращиться аерація і знизиться відсоток вимивання з ґрунту корисних елементів.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини