Головна Lifestyle 4 поради, як використати опалі яблука

4 поради, як використати опалі яблука

by admin

Відразу варто зауважити, що гнилі чи пошкоджені плоди яблук повинні бути відкинуті, оскільки вони можуть стати джерелом інфекції та шкідників для інших рослин. Але стосовно стиглих і здорових плодів, існують декілька можливих варіантів використання.

Подробиці

  1. Харчове використання. Стиглі і незіпсовані яблука можна з’їсти свіжими або використовувати для приготування різних страв, таких як яблучний сік, пиріг, компот, мармелад чи варення. Це відмінний спосіб використати їх.
  2. Зберігання. Якщо опалі яблука все ще стиглі і здорові, але ви не готові використовувати їх відразу, то можна зберегти. Розмістіть їх у ящику з паперовими рушниками чи газетами між шарами, щоб уникнути зіткнення та пошкодження. Так ви можете зберегти їх упродовж декількох тижнів або навіть місяців.
  3. Природні добрива. Здорові опалі яблука можна використовувати як природне органічне добриво для вашого саду чи городу. Вони містять поживні речовини, які корисні для ґрунту та рослин, і можуть покращити родючість ґрунту.
  4. Компост. Опалі яблука також можна використовувати для приготування компосту. Додавання опалого плоду до компостної ями допоможе збагатити компост харчовими речовинами і прискорити процес розкладання.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини