Головна Lifestyle 3 дієві поради, які допоможуть подолати страх

3 дієві поради, які допоможуть подолати страх

by admin

Ірраціональний, потужний страх здатний паралізувати нас, перетворити життя на суцільні муки. Але з ним можна і потрібно боротися. Психологи пропонують три психологічні техніки, які можна використовувати вдома за потреби.

Порівняння страхів

Люди люблять драматизувати! Найменша неприємність в невдалий момент може призвести до того, що ви вже думаєте «проти мене весь світ, мені ніколи не пощастить, мене чекає провал!»

За цим слідує страх, що ви невдаха і нічого не зможете досягти.

Але достатньо порівняти своє становище зі справжніми трагедіями, як ви зрозумієте — ви щасливчик.

У вас є руки, ноги, очі, ви можете працювати і заробляти, у вас попереду все життя і є можливість все змінити!

Моделювання ситуації

Корисно уявити, що найгірше, чого ви боїтеся, вже сталося. Ви переживаєте, що вас звільнять?

Добре, тепер необхідно перенестись в момент, коли це сталося. Розслабтеся, скиньте напругу і направте свою енергію не на непотрібні переживання, а на те, щоб виправити ваше скрутне становище. З часом ви виробите стратегію на випадок свого звільнення, і цей страх перестане здаватися таким жахливим, ви будете знати, як діяти.

Відволікання

Якщо немає можливості перестати думати про страх невідомості, то не витрачайте сили на боротьбу з ним, просто відпочиньте. Не давайте собі ні хвилини вільного часу. Інтенсивна робота — найкращий спосіб перестати боятися чого-небудь.

Це не тільки спосіб вести нормальне життя в умовах інтенсивного страху, але і можливість підвищити життєвий тонус. Однак пам’ятайте, що цей спосіб хороший тільки для страхів, які мають чітку дату, тобто ви, наприклад, побоюєтеся якогось рішення, про яке вам скажуть через тиждень.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини