Головна Поради Нарешті стали відомі секрети професійної хімчистки штор

Нарешті стали відомі секрети професійної хімчистки штор

by admin

Штори на вікнах не завжди виконують практичні функції. Часто буває, що вони слугують лише як прикраса інтер’єру. Але в будь-якому випадку, дане текстильне оздоблення кімнати має бути чистим, без плям та сторонніх ароматів. Шар пилу також не додає виробу елегантності.

Але якщо деякі гардини можна прати в машинці, то делікатні тканини та фіранки складного крою потребують зовсім іншого підходу до чистки. В більшості випадків виручає професійна хімчистка штор https://mister-cleaner.com.ua/khimchystka-shtor-hardyn-tiuli/ на дому або в цеху. Послуга максимально комфортна, результативна та доступна за ціною. Але бувають випадки коли викликати фахівців немає часу, тож ми вирішили розкрити деякі секрети чистки тюлей. Це допоможе привести в порядок гардини своїми силами без значних витрат часу та фінансів.

Головне правило успішної чистки штор

Будь-які фіранки потребують первинної сухої чистки. На їх поверхні накопичується велика кількість пилу, який варто ретельно зібрати. Для цього підійде як щітка з м’яким ворсом, так і звичайний пилосмок.

Другий варіант дій набагато ефективніший, так як пил не піднімається у повітря, а відразу локалізується в середині пристрою. Але варто пам’ятати, що:

  • пилосос потрібно відрегулювати і поставити на мінімальну потужність;
  • використовувати спеціальну насадку з м’якою щетиною або обгорнути основну насадку не дуже щільною тканиною. Підійде навіть марля, згорнута в декілька раз.
  • під час процедури слідкуйте за ступенем забруднення текстильної прокладки та змінюйте її при потребі;
  • починайте чистку з верхніх ярусів виробу, рухаючись поступово до низу;
  • не забувайте зібрати пил з усіх складок та інших декоративних елементів на текстилі.

Така чистка повинна виконуватись регулярно, не рідше 1 разу на декілька тижнів.

66e2cda1c2d43.webp

Що робити з плямами

Якщо на поверхні текстилю з’явились сліди від їжі, напоїв, фломастерів, крові або інших біологічних речовин, то тут потрібно діяти дуже обережно:

  1. Враховувати особливості тканини і рекомендації виробника щодо її чистки.
  2. Перед нанесенням миючого засобу встановити тип забруднення та природу його походження.
  3. Брати до уваги наявність додаткових прикрас на фіранках: бісер, люрекс, китиці та інше.

Пам’ятайте. Любу пляму набагато легше видалити, якщо обробити забруднення потрібним засобом, не чекаючи його висихання. Дійте обережно, перевіряючи дію побутової хімії на непримітних ділянках гардини. А інколи краще звернутись до спеціалістів, ніж ризикувати улюбленими речами.

Тож, якщо Ви не впевнені в своїх діях або просто не бажаєте займатись цим  клопітким процесом, клінінгова компанія Mister Cleaner https://mister-cleaner.com.ua/klininhova-kompaniia-mister-kliner-klininh-kyiv/ допоможе вирішити подібні питання любого рівня складності. Тут створені всі умови для того, щоб якісно вирішити всі питання стосовно чистоти і порядку.

Ви замовляєте – ми виконуємо.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини