Головна Рецепти Банки не стерилізую, кришки не кип’ятю! Щороку так закриваємо огірки на зиму

Банки не стерилізую, кришки не кип’ятю! Щороку так закриваємо огірки на зиму

by admin

Привіт усім, дорогі мої читачі та гості сайту!

Сьогодні хочу з Вами поділитись ще одним рецептом маринованих огірків – зі стерилізацією. У такий спосіб ми так само давно заготовляємо огірки на зиму. Цей рецепт простіше та швидше, ніж закривання без стерилізації.

Інгредієнти:

Маринад на 1,5 літра води (на 3-літрову банку):

  • Сіль – 2 столові ложки (практично без верху)
  • Цукор – 2,5 столові ложки (практично без верху)
  • Оцет – 100 грам (у банку, а не в маринад)

Спеції на літрову банку:

  • Хрін – 1 аркуш
  • Кріп із парасолькою
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Лавровий лист – 1 штука
  • Чорний перець – 8-10 горошин
  • Запашний перець – 2-3 горошини
  • Коріандр цілий – 1/3 чайної ложки
  • Насіння гірчиці – ½ чайної ложки

Приготування:

Спочатку огірки складаємо в ємність і заливаємо холодною водою. Нехай вони в такий спосіб трохи постоять. За цим рецептом кришки кип’ятити не потрібно, і банки не стерилізуються. Це вже економія часу, особливо якщо Ви закриваєте відразу великий обсяг огірків.

Банки просто промиваємо із содою. Я взяла банку об’ємом 1 літр. Тепер на дно укладаємо лист хрону, його можна розірвати на шматочки або просто згорнути.

Далі укладаємо кріп разом із парасольками, додаємо 2-3 зубчики часнику і щільно укладаємо миті огірки.

Тепер додаємо спеції: по 1 листу (якщо листочки маленькі, покладіть 2 штучки), приблизно 8-10 горошин чорного перцю, 2-3 горошини запашного перцю, приблизно 1/3 чайної ложки цілого коріандру і ½ чайної ложки насіння гірчиці

Тепер приготуємо маринад. Найпростіше його розраховувати на 1,5 літра води, тобто на 3-літрову банку. Тому що в 3-х літрову банку, наповнену огірками, входить 1,5 літра маринаду.

Отже, на 1,5 літра води я кладу 2 столові ложки солі практично без верху та 2,5 столові ложки цукру теж практично без верху.

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Відразу на вогонь ставимо каструлю з водою для стерилізації банок. Головне, не доводьте воду до кипіння, вона має просто стати гарячою.

Оцет я додаватиму відразу в банку з огірками з розрахунку 100 г 9% оцту на 1,5 літра води. У літрову банку входить 0,5 літра води, тому оцту мені знадобиться приблизно 33-35 грам.

Маринад закипів, заливаємо ним огірки спочатку до середини банки, з такими невеликими перервами, щоби банка не лопнула.

Потім виливаємо оцет, ставимо в каструлю з гарячою водою для стерилізації і заливаємо маринадом до верху банки, не доливаючи зовсім небагато, щоб маринад не виливався під час стерилізації, і щоб самим не обпектися, коли витягуватимемо банку.

Тепер доводимо воду у каструлі до кипіння на середньому вогні.

Важливий момент: на дно каструлі обов’язково потрібно послетили кухонний рушник, щоб банки не тріснули під час стерилізації.

Але якщо каструля з подвійним дном, як у мене, то робити це не обов’язково.

Після закипання води в каструлі літрові банки стерилізуються на повільному вогні при невеликому кипінні 10 хвилин. 3-літрові – 15 хвилин.

Ще один орієнтир – це коли з’являться перші бульки у банці (це також приблизно через 10 хвилин), також можна припиняти стерилізацію.

Вимикаємо вогонь, витягаємо банку та закриваємо.

Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного остигання. Рушником їх укутувати не треба.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини