Готую дуже смачний грецький салат! Це нехитрий і справжнісінький салат: овочі з рослинною олією, причому популярні овочі та звичайна рослинна олія.
Інгредієнти:
- Помідори – 200 г
- Огірки – 200 г
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир фета – 100 г
- Оливки – 100 г
- Авокадо – 1 шт.
- Рослинна олія – 50 мл.
- Сушене орегано – 1 ч. л.
- Сушений базилік – 1 ч. л.
- Лимон – 1 ст. л.
- Часник, перець, сіль, цукор за смаком
- Листя салату для подачі за бажанням
Приготування:
Роблю заправку. Виливаю в стаканчик лимонний сік, підливаю оливкову олію, ретельно перемішую. Додаю сушений орегано, сушений базилік, чорний мелений перець, подрібнений часник і сіль. Усе ще раз перемішую. Даю соусу настоятися. Можна замість лимона використовувати винний оцет, додавати в заправку соєвий соус і гірчицю.
Нарізаю овочі великими кубиками 1,5-2 см. Кубики бажано робити однакові. Відштовхуємося від помідорів. Наприклад, якщо чері ділимо навпіл, то решта шматочків мають бути приблизно такі самі. Я першим нарізала огірок.
Цибулю нарізаємо пір’ям.
Беру велике авокадо, чищу, нарізаю на шматочки розміром з оливку і додаю в салат.
Беру посуд для салату й акуратно викладаю овочі. Поливаю зверху заправкою та перемішую. Заправляю салат перед подачею, щоб овочі не встигли дати сік. Нарізаю фету на шматочки.