Головна Здоров'я Звичка солити їжу збільшує ризик передчасної смерті

Звичка солити їжу збільшує ризик передчасної смерті

by admin

Люди, які додають більше солі в їжу, наражаються на більш високий ризик передчасної смерті. Такого висновку дійшли вчені зі Школи громадської охорони здоров’я та тропічної медицини Тулейнського університету (США).

Автори роботи проаналізували дані понад 500 тис. осіб, які брали участь у дослідженні Біобанку Великобританії. При приєднанні до дослідження учасників запитували, чи додають вони сіль у їжу та як часто. За їхнім здоров’ям стежили загалом дев’ять років.

Дослідники скоригували аналіз з огляду на фактори, які можуть вплинути на результати: вік, індекс маси тіла, шкідливі звички, фізичну активність. Постійне додавання солі в їжу виявилося пов’язане з вищим ризиком передчасної смерті від усіх причин та скороченням тривалості життя як у жінок, так і у чоловіків. Також вчені виявили, що більш висока частота додавання солі в їжу значно пов’язана з вищим ризиком смертності від серцево-судинних захворювань та смертності від раку.

Ризики трохи знижувалися у людей, які вживали найбільшу кількість фруктів та овочів. “Ми не були здивовані, оскільки фрукти та овочі є основними джерелами калію. Він має захисну дію і пов’язаний з нижчим ризиком передчасної смерті”, – пояснює один із авторів дослідження, професор Лу Ці. Фахівець також зазначає, що потрібні подальші дослідження для перевірки отриманих результатів.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини